KARABAĞ AZERBAYCAN’DIR


Son günlerde, Azerbaycan-Ermenistan arasında Karabağ konusunda süren savaşı büyük dikkatle izliyor, her azad edilen toprak parçasından sonra iç serinliği yaşıyorum. Malum, Azerbaycan ordusu 1992-1994 yılları arasında ellerinden zorla alınan toprakları geri alıyor. Bunun için neredeyse 30 yıl beklediler.

Ermenistan bugün olduğu gibi Karabağ’ı işgal ettiği tarihlerde de yalnız değildi. Rus destekli Ermeni çeteler tarafından Hankendi’nin işgaliyle Karabağ savaşı başladı.

Ermeniler Hocalı’da bu işgali vahşet boyutuna taşıdılar. Her Azerbaycan Türkünün hafızasına kazınan 1992 yılının 25 Şubatı, 26 Şubata bağlayan gecede, Hocalı’da yaşlı, genç, kadın, erkek, yaşına bakılmaksızın çocuklar, hamile kadınlar Ermeniler tarafından katledildi.

Ermeniler arkalarına Rus ve diğer ülkelerin desteklerini alarak durmadılar. En son Zengilan rayonunu işgal ederek Dağlık Karabağ’ın ve 7 rayonun tamamını ele geçirdiler.

O Zengilan, 20 Ekim itibarıyla yeniden hürriyetine kazandırılan topraklalar arasına katıldı. Gardaşlarımız, inşallah işgal altındaki diğer topraklarını da geri alacaklar.

Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır kan dökmeden topraklarını istedi. Birleşmiş Milletler, Karabağ Azerbaycan toprağıdır demesine rağmen işgale göz yumuldu. Ermenistan her fırsatta sivil Azerbaycan vatandaşlarını öldürmekten geri durmadı.

Laf dinlemediler, söz dilemediler, anlamadılar, anlayamadılar, şımartılmaya devam ettiler. Türklerin topraklarını zorla alamazsınız. Alsanız bile vermek zorundasınız.

İnsani açıdan ateşkes istiyorlar, bu ateşkes için Rusya’ya, ABD’ye, Fransa’ya, İran’a ve benzeri devletlere yalvarıyorlar. Ateşkes başlar başlamaz sivilleri katletmeye devam ediyorlar. Hem de gece vaktinde, alçakça… Bu nasıl bir insanlık?

İşgalcilerden başka bir şey beklenemez…

Hain haindir,  üzerine düşeni yapar.

Ermenistan katil ve katliamcı bir devlettir, kendine yakışanı yapıyor.

Bakmayın her yıl Ermeni diasporasının ağladığına, yaşadıkları ülkelerde çığırtkanlık yaptıklarına. Bugün Gence’de sivilleri katledenler, geçmişte Anadolu’da aynısını yaptılar. Şımarıklığın da bir sonu var.

Evet, Azerbaycan kendine yakışanı yapıyor. Bozulan ateşkeslerden bıktılar. Topraklarını söke söke geri alıyorlar.

Azerbaycan eski Azerbaycan değil. Daha güçlü bir ekonomiye, daha güçlü bir orduya sahipler.

Türkiyemiz her zaman olduğu gibi gardaşlarımızın yanında. Tıpkı Rusya’nın, Fransa’nın, İran’ın Ermenistan’ın yanında olduğu gibi.

Ve Türkiyemiz daha güçlü. Bu gücünü da hissettiriyor. Azerbaycan nasıl yardım isterse o şekilde yanlarındayız.

Bizler için vatan önemlidir!

Vatan demek toprak demektir!

Vatan demek huzur demektir!

Vatan demek namustur!

Vatan varsa dinimizi huzurluca yaşarız. Tıpkı geri alınan Karabağ topraklarında 27 yıl sonra okunan ezanın verdiği huzur gibi.

Karabağ Azerbaycan’dır!

Eşq olsun Azərbaycan xalqına!

Azerbaycan Seninleyiz…

Loading

Previous TARIM SİGORTASI ÜRETİCİNİN İMDADINA YETİŞİR
Next GIDA MI YETRSİZ YOKSA PAYLAŞIM SORUNU MU VAR?