Posts in

Archives


AŞI NOKTASI TOPRAKLA TEMAS ETMEMLİ

Read More

TRT ANTALYA RADYOSU’NA MİSAFİR OLDUK

Read More

ÜRETİCİ SERALARINI ZİYARET ETTİK

Read More

Türk çiftçisi cefakardır. Türk çiftçisi vefakardır. Türk çiftçisi anlayışlıdır. Türk çiftçisi yardımseverdir. Türk çiftçisi unutkandır. Türk çiftçisi aynı zamanda sessizdir. Türk çiftçisi yalnızdır. Bu haftaki yazıma yukarıdaki satırlarla başlama gereği duydum. Çünkü bir çiftçi çocuğu olarak onların genel anlamda yalnız olduklarını düşünürüm. Öyle olduklarını görüyorum. Yalnız olmasalardı üzerlerine gelen bazı sorunlarla kendi başlarına mücadele etmeye …

Loading

Kovid Salgını başladığından beri en iyi mücadele yönteminin aşı olduğu hep söylendi. Ne zaman aşı geliştirilecek diye beklerken, zamanla ardı ardına birkaç tane aşı geliştirildi. Kullanılmaya da başlandı. En yaygın kullanılanlar Sinovac ve Pfizer-BioNTech aşıları. AstraZeneca aşısında ise gün be gün yan etkileri olduğuyla ilgili haberler paylaşılıyor. Malum, ülkemizde henüz kullanım aşamasına gelen aşımız olmadığı …

Loading

Son günlerde Finike ve hatta Antalya’nın gündemini, portakal bahçelerinin yok edilme planı işgal ediyor. Gönül, tarım ve turizm konusunda geliştirilen projelerin olmasını isterdi. Ama maalesef… Finike için çalıştığını söyleyenler konuya nereden yaklaştılar da bahçeleri hedef aldılar, bilemiyorum. Hem de Finike’nin dünyaya ün saldığı portakallarını… Önce, eski kasaba ve belde belediyelerinin bulunduğu bölgelerde, mevcut yol etrafından …

Loading

Her yıl da yüzlerce Ziraat Mühendisi aramıza katılıyor. Ziraat Fakültelerini tercih edenlerin bir kısmı, ailelerinin tarımla ilgili işlerini devam ettirmek adına geliyorlar. Bir kısmı yakınları sektörün içerisinde olduğu için avantajlılar. Bunların iş bulma gibi bir dertleri yok. Ancak genç kardeşlerimizin hepsi aynı şansa sahip değiller. Sektöre şansız giriş yapanlar, aramıza katılır katılmaz iş sorunu ile …

Loading

Sebzelerde aşılı fide kullanımı oldukça önemlidir. Aşılı fideyi tercih etmede bazı nedenlerimiz vardır. Bunlar; 1-Toprak kökenli hastalıklarla dayanım sağlaması 2-Toprak kökenli zararlılara dayanım sağlaması 3-Anacın bitkisel gücünden yararlanmak Aşılı fide ile sebze yetiştiriciliği yapılırken aşı noktasının toprakla temas etmemesi gerektiği ısrarla belirtilmektedir. Ziraat Fakültesi öğrencilerine bu konu ısrarla derslerde anlatıldığı gibi sektörde çalışan ziraat mühendisi …

Loading

TRT Antalya Radyosu bölgesel yayınında kuzu göbeği mantarları hakkında konuştuk. Kuzu göbeği mantarlarının besleyici özellikleri, hangi bölgelerde yetiştikleri, hangi dönemlerde çıktıkları konuları hakkında bilgiler verdik. Kuzu göbeği avcılarına toplama yaparken gelecek yılları da düşünmeleri gerektiği, bundan dolayı mutlaka çok küçük toplamamaları ve toprakta mantar kısımlarının kalması gerektiğini duyurmaya çalıştık.

Loading

Hafta sonları fırsat buldukça üretici seralarına ziyaretler gerçekleştirip onlarla sohbet etme şansı bulduk. Domates üreticilerinin bir kısmı meyvelerini hasat ederken bir kısmı hasata hazırlanıyorlar. Domates fiyatlarını ise yakından takip ediyorlar. Bazı üretici seralarında domates bitkilerinde üretici ifadesiyle pürüz (virüs) denilen etmenlerle boğuştuklarını gördük. Bunlarla ilgili birkaç resimi paylaşıyorum. Buradan bütün üreticilerimize bol kazanç diliyorum…

Loading

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tarafımdan verilen derslerin sınav tarihleri aşağıda yer almaktadır. BBB202 GENEL SEBZECİLİK 30.04.2021 14:30 BBB202 GENEL SEBZECİLİK 30.04.2021 14:30

Loading