2024-2025 Eğitim Yılı İçin Ders Zili Çalıyor

Read More

TRT Radyo 1’de Buluşalım.

Read More

Organik Tarımda Sertifikasyon Anlatıldı

Read More

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksini yayınladı. Yayınlanan endeks verileriyle ilgili bazı örnekler sunacağız. Resmi rakamlardan bahsedeceğiz. Resmi olmayanlara değinmeyeceğiz. Tarımsal girdi fiyatları Haziran ayında bir önceki aya göre %0,93, bir önceki yılın Aralık ayına göre, yani 7 ay öncesine göre %16,66 artmış durumda. Bir önceki yılın haziran ayına göre, yani bir …

Loading

Ülkemizin farklı bölgelerinden üreticilerin sesleri yükselmeye devam ediyor. Nedeni çiftçilerin zarar etmesi. Balıkesir çiftçisi, bandırma çiftçisi eylem yapıyor. Bir ürüne bağlı bir serzeniş değil. Kavun üreticisi de karpuz üreticisi de domates üreticisi de halinden memnun değil. Geçtiğimiz günlerde Manisa’da üreticiler kavunlarını bedava dağıttılar. Üretici tarladan çıkış fiyatlarından memnun değil. Bu haliyle memnun olmaları da mümkün …

Loading

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk ders zili 9 Eylül sabahı çalacak. Tüm Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum. Eğitim kalitesinin artması başarılı insan kalitemizi iyileştirecektir. Türkiyemiz için her gencin önemi var. Bu bilinçle elimizden geleni yapmalıyız. Not: Bu yılın takvimi resimde görünmektedir.

Loading

Tarım sektörünün korkulu rüyası, kara basanları kendini alenen göstermeye başladı. Sektörün korkulu rüyası bugüne kadar görmezden geldiğimiz “susuzluk”tur. Küresel iklim krizi denildi, kuraklık var denildi, yağışlar azalıyor denildi, isteyenler kafasına göre sondaj yapmasın denildi, yağmur hasatı yapılsın denildi, sanıldığı gibi su zengini değiliz denildi. Denildi de denildi. Nihayet açıkça güz dönemi için sebze yetiştirmeyin yazısını …

Loading

Bu yıl yaz tatilimizin bir kısmını Çanakkale’de geçirdik. Ortaokul öğrencisi çocuklarım sosyal bilgileri dersinde öğrendikleri ve her yıl yapılan anma törenlerinde anlatılanlardan etkilendikleri için görmek istemişlerdi. Daha önce ziyaret etmiş olmamıza rağmen keyifle bir kez daha görme fırsatımız oldu. Keyifle diyorum, çünkü o toprakları görme, o topraklarda yaşananları dinleme ve hissetmenin duygusallığına kapılmak bana çok …

Loading

TRT İstanbul Radyosu’ndan Prodüktör Harın Sarı tarafından hazırlanan “Günaydın Türkiye” programına konuk oluyorum. Türkiye’nin farklı bölgelerinde sebze yetiştiriciliği hakkında kısa kısa bilgiler aktaracağız. Günaydın Türkiye saat 6.30’da başlıyor. Sebze yetiştiriciliğini saat 7’de konuşacağız.Program TRT Radyo 1’de yayınlanıyor. Çiftçilerimize faydalı olmasını dilerim. İnternet üzerinden dinlemek isteyenler için link: https://www.trtdinle.com/channel/radyo-1-radyo-programlari

Loading

Emeklilerin maaşlarına yapılan zamlar tartışılmaya devam ediyor. Hem de en düşük emekli maaşına verilen 2500 TL’nin yetersizliği bir yana diğer emeklilerin durumu da iç açıcı değil. Emekliler zor durumda da memurlar çok mu iyi durumda. Onların durumu emeklilere göre daha rahat olsa bile aldıkları zamlar eridi gitti. Gündemdeki tartışmalar yapılan maaş artışının yetersiz olduğuyla ilgili. …

Loading

Türkiye’de tarım sektörünün önemli problemleri arasında üretim planlaması bulunmaktadır. Yapılan üretimin planlanamaması hem tarımı, hem de tarıma bağlı ticaret alanlarını olumsuz etkilemektedir. Her daim bir üretim planlaması üzerinde çalışıldığı söylenir, mutlaka yapılacağına dair sözler verilir. Değişik üretim modellerine, desteklemelere başvurulur. Her ne yapılırsa yapılsın, biraz oradan biraz buradan bazı düzenlemelerle yolumuza devam ederiz. Üretim planlamasıyla …

Loading

Mesleki olarak öğretmenlik yapmıyorum. Ancak üniversitede eğitim-öğretim sistemi içerisindeyim. Her yıl yüzlerce öğrenci ile hem teorik hem de uygulamalı dersler yapıyoruz. Liseden gelen öğrencilerin durumlarını gözlemleme şansımız oluyor. Ayrıca bu yıl çocuğum vesilesiyle LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ile ilgili epey tecrübe de edindim. Yani bu satırları bilgi, gözlem ve tecrübeler ışığında yazıyorum. Liselere ve üniversitelere …

Loading

Ülkemizin toplam sebze üretimi içerisinde örtüaltı koşullarındaki üretimin payı yaklaşık beşte bir oranındadır. Bu kadar üretim toplam üretim içerisinde özellikle kış döneminde çok konuşulmaktadır. Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için örtüaltı üretim ile serada üretimin aynı olmadığını hemen belirtmek isterim. Örtüaltı kavramı içerisinde alçak tüneller, yüksek tüneller, plastik ve cam seralar bulunmaktadır. Günümüz koşullarında seracılık faaliyetleri …

Loading