Archives
Bahçe Bitkileri Bölümü Yeni Öğrencileriyle Tanıştı
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü birinci sınıf öğrencileri hocalarıyla tanıştılar. Prof. Dr. A. Naci Onus’un Danışmanlığını yaptığı öğrenciler, Ziraat Fakültesi Uygulama Arazisinde bir araya gelerek kendilerine 4 yıl süresince eğitim-öğretimde yardımcı olacak hocalarını yakından tanıdılar. Öğrencilerin tamamının Bahçe Bitkileri Bölümünü isteyerek tercih etmeleri memnunluk sağladı. Öğretim üyeleri tarafından Antalya’da eğitim görmenin büyük avantajları …
Toprak ve Zootekni Öğrencileri Ekim Yaptılar
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz Döneminde Bahçe Bitkileri dersini alan Toprak ve Bitki Besleme Bölümü ile Zootekni Bölümü öğrencileri “Serin İklim Sebzeleri”nin tohum ekimi ve fide dikimlerini yaptılar. Sebze parsellerini hazırlayan öğrenciler ekim ve dikim işlemlerinden sonra sulama yaptılar. Ayrıca derslerin bu şekilde yapılmasından memnun olduklarını ifade ettiler.
#AkdenizBahçeBitkileri Uygulama İle Başladı
#AkdenizBahçeBitkileri son sınıf öğrencileri sebze yetiştiriciliği dersine uygulama yaparak başladılar. Özel Sebze Yetiştiriciliği Dersinin Güz döneminde son sınıf öğrencilerine serin iklim sebzeleri öğretilmektedir. Lahana, marul, ıspanak gibi bütün serin iklim sebzeleri hakkında verilen bilgilerin uygulaması da her hafta dersi takiben yapılmaktadır. Tohum ekim ve fide dikimi için toprak hazırlığından hasat aşamasına kadar her aşamasını öğrenciler …
YLSY Programı Amacına Uygun mu Sürdürülüyor?
Öncelikle YLSY neyin kısaltması ve hangi amaç için ortaya konmuş bir program bunu açıklayalım. “YLSY” Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme ifadesinin kısaltmasıdır. Bu programın amacı; üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla yurt dışında lisansüstü eğitim yapılmasının sağlanmasıdır. Yurt dışına giden öğrencilerin mecburi hizmet …
SEBZE İHRACATINDA FIRSAT YILI OLABİLİR Mİ?
Tarımsal üretimde girdi fiyatlarındaki artış dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle gübre fiyatlarındaki artış üreticilere zorluklar yaşatıyor. Buna eklenen zirai mücadele ilaçların fiyatları üretimi daha da zorlaştırıyor. Tarımsal girdilerdeki artışlar sadece bu iki kalem ile de sınırlı değil. Tohum fiyatları da artıyor, sebze fidelerinin fiyatları da artıyor. Sera ve diğer örtüaltı üretim alanlarındaki plastik örtülerin fiyatları …
PARKLARI KİMLER İÇİN YAPIYORUZ?
Günümüzde şehirleşme hızla artmakta, ortaya çıkan yapılaşmayla birlikte insanların nefes alacağı yeşil alanlar da azalmaktadır. Tarım alanlarının imara açılması, bahçelerin betonlaşmaya terkedilmesi tepkilere yol açmaktadır. Bu konu başlı başına çok önemlidir ve ayrıca irdelenmesi gerekiyor. Şehirleşmeyle birlikte belediyelerimizin imar planlarını yaparken yeşil alan olarak ayırdıkları bölgeler var. Tarım alanlarının veya diğer doğal yeşil alanların yerini …
Yaşlanan Tarım Nüfusu Mutlaka Dikkate Alınmalı
Tarım sektörünün diğer üretim alanlarında olduğu gibi seracılık sektöründe de yaşlanan nüfus problem olmaya başladı. Kırsal kesim içerisinde varsanız, bunu görebilirsiniz. Seracılık faaliyetlerinin en yoğun şekilde sürdürüldüğü Antalya ve ilçelerinde bu sıkıntılar baş göstermeye başlamış durumda. Sahil kesimi ya da yayla kesimi diye bir ayrıma gitmeye gerek yok. Her yer aynı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi …