Posts in

Archives


BAHAR DÖNEMİNE DOMATES HASATI İLE BAŞLANDI

Read More

KENDİLERİ ÜRETTİLER

Read More

Akdeniz Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencileri 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemine sera koşullarında başladılar. Sıcak iklim sebzelerinin öğretildiği Özel Sebze Yetiştiriciliği-II dersi kapsamında yapılan uygulama dersine bütün sınıf katıldı. Her hafta devam edilecek uygulama derslerinin birincisinde domates hasatı yapıldıktan sonra koltuk sürgünü ve yaprak budaması yapıldı. Doç.Dr. Halil Demir “Ziraat Öğrencileri için uygulama dersleri olmazsa …

Loading

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4.Sınıf öğrencileri serin iklim sebzelerini ürettiler ve hasat ettiler. Öğrenciler sebzeleri Özel Sebze Yetiştiriciliği-I dersi kapsamında yetiştirdiler. Derslerin uygulamasını yapmak üzere açık tarla koşullarında üretilen sebzeler hasat edildi. Hasat edilen marullar Bölüm öğretim üyelerinin katılımıyla kısır etkinliğinde kullanıldı.

Loading

Dilek Güngör, Sabah Gazetesi’nde 12 Ocak günü yayınlanan yazısında yaş sebze-meyve ihracatının kısıtlanmasından bahsetmiş. Bu öneriyi sunarken de üretim maliyetlerinin arttığını da belirtmiş. Üretim maliyetlerinin artışı, öyle birkaç cümle ile geçiştirilecek gibi bir artış değil. Tarım sektörünün her aşamasında her şeyin fiyatı kat kat arttı. Takip edebilene helal olsun denilecek cinsten artışlar. Öyle bir iki …

Loading

Küçük üretim alanları, tarım sektörünün önemli problemlerinden birisi olmaya devam ediyor. Bu sorun için arazi parçalılığı veya küçük tarım işletmeleri ifadeleri de kullanılıyor. Tarımın hangi iş kolunda olursa olsun bu sorun mevcut. Artmaya da devam ediyor. Tarla bitkileri üretimi için kullanılan alanlar büyük gözükse de gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda küçük olduğunu görüyoruz. Ülkemizde 10 dekar ve …

Loading

Son aylarda Türkiye gündemini en çok meşgul eden konuların başında ekonomi geliyor. Özellikle dolarla kendisini gösteren artan döviz fiyatları, her günün en özel konusu olarak her yerde, herkes tarafından konuşuldu. Dolar artınca ticari faaliyet sektörü fark etmeksizin iğneden ipliğe her şeyin fiyatında artışlar oldu. Bir doların karşılığı 18 TL’ye dayanınca yediğimizden içtiğimize, gezdiğimizden giydiğimize kadar …

Loading

Yazının başlığını görünce Akademik Teşvik Yönetmeliğinin içeriğiyle ilgili bir şeyler yazacağım düşünülmesin. Son yıllarda kongre bildirilerinin genişletilmesinden elde edilen kitap bölümleri, alt editörlerin kabul edilmemesi, bilimsel yayınlardaki hakemliklerin kabul görmemesi, Yükseköğretim Kurumları tarafından desteklenen projelere önem verilmemesi, teşekkür belgelerinin kapsam dahile alınması ve benzeri konularla ilgili yazılacak çok şey var. Ancak bu konuda daha önceden …

Loading

Türkiye’de tarım sektörünün desteklenmesi, tartışma konularından birisi olmaya devam ediyor. Değişik destekleme modelleri üzerinde duruluyor, öneriler getiriliyor, Bakanlığımız da değerlendirmelerine göre her yıl yapılacak destek miktarlarını açıklıyor. Tarım Bakanlığımızın internet adresi üzerinde bulunan destekleme modelleri ana başlıkları halinde aşağıdaki gibi. –Alan Bazlı Destekler –Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteği –Diğer Tarımsal Amaçlı Destekler –Hayvancılık Desteklemeleri Bu …

Loading