NURİ ŞAHİN TÜRK FUTBOLUNA HEYACAN GETİRİYOR


Antalyaspor maçlarında Nuri Şahin’in heyecanına tanık olduktan sonra, futbolla ilgili bir köşe yazısı da ben yazmak istedim. Usta kalem Şifa Çiçek kadar yazamasam da içimden geçenleri kelimelere dökmek isterim.

Kovid salgını sürecinde ara verdiğimiz yerinde maç izleme keyfine, kombinemizi alarak başladık. Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarını tribünden izledim.

İzlediğim maçlardan, basında yazılanlardan Nuri Şahin seslerini duyuyorduk. İç sahada oynanan son iki maçı canlı canlı takip ettim. Nuri Şahin sesleri daha yükselmeye devam edecek gibi.

Şahin yaptığı işin hakkını vermeye çalışıyor. Saha kenarından oyunu izliyor ve müdahalelerde bulunuyor. Futbolcularla iyi bir iletişim içinde olduğunu düşünüyorum.

Antalya’ya ilk geldiği günlerde iyi oyunlar sergileyen Fredy, tecrübeli bir teknik adam olmasına rağmen Ersun Yanal döneminde oynayamadı bile diyebiliriz. Ersun Yanal Antalya’da ne yaptı sorusunun cevabı ise bana göre boşluk…

Fredy, Nuri Şahin ile kendini bulmuş. Sahanın her yerinde şahsını ortaya koyuyor. Bünyamin’inden Doğukan’ına genç oyuncular ellerinden geleni yapıyorlar.

Seyirci ile iyi bir iletişimi var Şahin’in. Hiç gereği yokken Alanya maçında Bülent Korkmaz’a seyirci tarafından gösterilen olumsuz tepkiye yapmayın, takımınızı destekleyin diyor. Yerinde duramıyor.

Futbolcuları gol atınca gidip onlara sarılıyor. Onların sevincini paylaşıyor. Yani kazanmak istiyor. Heyecanlı.

Oyun kilitlendiğinde elindeki kadro kapasitesine göre dokunuşlar yapmaya çalışıyor. Başarılı da oldu. Büyük ümitlerle getirilen Ersun Yanal ile kıyaslamaya bile gerek yok.

Genç yaşta teknik direktörlük vazifesi yapmak kolay değil. Hem de tecrübeli hocaların bulunduğu bir süper ligde. Yeterli kadro zenginliğine sahip olmamasına rağmen güzel işler yapılıyor.

Maça gelirken yenilmeyen bir takım karşısında beraberlik alabilir miyiz derken kazandık. Süper Lig’in lideri 27 maçtır yenilmeyen Trabzonspor’u sahadan sildik. Daha maçın başlarında gol fırsatları yakalayan ve gole çok yaklaşan Antalyamızdı. Bütün oyuncular görevlerini layıkıyla yaptılar. Sağ kanattan, sol kanattan, orta sahadan çıkışlar yapıldı. Trabzonspor’un başarılı oyuncularından top çaldılar.

Trabzon şans bulmadı mı, buldu. Çok az fırsat buldu ve gol de attılar. Ancak sahanın hem mücadele, hem maç, hem de güven kazananı Antalyaspor’du. Ve seyirciyle sevincini paylaşan Nuri Şahin’in havaya kalkan kolu haftanın imzası idi.

Türk futbolunun kurtuluşu, hem futbolcu hem de teknik adam anlamında bana göre yetenekli gençlerden geçmektedir. Gençlere şans vererek bunu sağlayabiliriz. Türk futbolunun teknik direktör olarak 3-4 seçenekli sarmaldan kurtulmasının yolu gençledir.

Nuri Şahin’in futboldaki kariyeri ortada. Avrupa’nın büyük takımlarında son derece başarılı zamanları oldu. Daha da 33 yaşında. Futbolcu olarak para kazanmaya devam etmek isteyebilirdi. Onun tercihi teknik adamlık oldu.

Antalyasporumuzun Başkanı Aziz çetin başta olmak üzere Yönetime, Nuri Şahin’e güvenerek ikna ettikleri için futbol adına teşekkür etmek gerekiyor. Tecrübeli, yabancı diye Türk veya yabancı heyecansız kişilerle çalışmak yerine gençlere yol vermek gerekir.

Sabırla, birlik içinde takımımızı desteklemeye devam edelim. Her zaman başarılı olunamaz, kötü sonuçlar da alacağız. Sabredersek Antalyaspor isminden daha çok söz ettirecektir.

Loading

Previous DENETİM OLMADAN ASLA…
Next KÜÇÜK ÜRETİCİLERİ DESTEKLEMEYİ UNUTMAYALIM