AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ONLİNE EĞİTİME İMZASINI ATTI


Kovid-19 salgınıyla birlikte neredeyse tüm dünyada yaşam durma noktasına geldi. ABD, Rusya, Brezilya ve birçok ülkede salgın şiddetli şekilde devam ederken, bazı ülkelerde hafiflemiş gibi gözükse de yine etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde en çok etkilenen alanların başında eğitim sistemi geliyor.

Üniversitelerde eğitim salgının başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim şeklinde yapıldı. Uzaktan eğitimin organize edilmesi, öğrencisi fazla olan Yükseköğretim kurumları için zor bir süreç. Ancak üniversitemiz bu zorluğun da üstesinden geldi.

YÖK’ün de yönlendirmesiyle birlikte oluşturulan komisyonların iyi çalışması, karşılaşılan aksaklıkların giderilmesinde istişare mekanizmasının çalıştırılması, başarıyı getirdi. Açıkçası, salgın sürecinde öngörüler bakımından birçok üniversiteden daha iyi olduğumuzu eklemek istiyorum.

Nihayetinde ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim süreci başarılı şekilde tamamlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal başta olmak üzere AKUZEM yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkürler.

İLK ONLİNE TARIM KURSU

Salgın sürecinde, uzaktan eğitimler “online” olarak tarım sektöründe de devam ediyor. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu konuda bir farkındalık oluşturdu. Yapılan eğitimlere üniversitemiz ziraat fakültesinden de katılımlar var. Bu dönemde ülkesine katkı sağlayanlara destek olmak gerekiyor.

Şube Müdürü İbrahim Irmak tarafından hazırlanan eğitimlerin birincisi “Türkiye’nin ilk online tarım kursu: Topraksız ve Topraklı Çilek Yetiştiriciliğinin Prensipleri” şeklinde duyuruldu. 800 kişiyi aşkın başvuruya rağmen, kursun yapıldığı tarihte kullanılan canlı eğitim sisteminden dolayı, ancak 400 kişi kabul edilebilmiş. Türkiye’nin farklı bölgelerinden mühendisler, yatırımcılar, öğrenciler, üreticiler, oda başkanları, tarım teşkilatlarında çalışan katılımcılar var.

22, 24 ve 26 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan bu online eğitimde üç gün boyunca kesintisiz 3 saat ders yapmak kolay değil. Yapılan eğitim aynı zamanda sosyal medya araçlarından da canlı yayınlandı.

Öncesinde iyi bir hazırlık, notlar, görseller hazırlanacak ve gelen sorulara doğru cevaplar verilecek… Kursun akabinde çilek üretim alanlarına teknik gezi ve uygulamalar…

Yapılan bu etkinliğin haberleri hem sosyal medya araçları hem de basılı ve internet gazetelerinde çokça yer aldı. Eğitimin ve eğitim sonrasında katılımcıların görüşleri “Youtube”da yayınlanıyor.

İl Müdürlüğü yetkililerini devam eden kurslar için cesaretlendiren ise katılımcıların %99’unun memnuniyeti. Bu durumda kursu veren Doç.Dr. Nafiye Adak hocayı ve Şub.Müd. İbrahim Irmak Bey’i tebrik etmek gerekiyor.

Kurslar devam ediyor. Örneğin Prof. Dr. Kenan Turgut’un anlatımıyla “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarımının Temel İlkeleri” kursu da tamamlandı. Farklı konu başlıklarıyla tarımımızla ilgili derslere ve bilgilendirmeler sürdürülüyor.

Üniversitemiz ve Tarım Bakanlığı adına, görevlerini yerine getiren kurumlar olarak güzel bir iş yapılmış, iyi bir algı oluşmuş demektir.

Bu durumda kursları sahiplenen ve devam ettiren İl Müdürü Gökhan Karaca’ya da teşekkür göndermek gerekir.

Egolarımızdan arınmış şekilde edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri tarım sektörümüzle buluşturmalıyız. Bu yolda doğru yapılanları desteklemeli, köstek olacakları da engellemeliyiz.

Loading

Previous HOBİ BAHÇELERİNE DİKKAT!
Next ÜÇ GÜNLÜK TARIM İZLENİMLERİ