Bazı Meslek Dallarına da Seçim Vaadi İstiyoruz


Bu ayın sonunda bütün siyasi partilerin kendilerine göre hesap yaptığı bir yerel seçim var. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler özellikle Cumhur İttifakı ve CHP’nin içinde bulunduğu ittifak için oldukça önemli.

Diğer siyasi partiler arasında, bazı yerleşim yerlerinde seçim kazanabilecek oldukları belediyeler var. Aslında bazı partilerin herhangi bir iddiası bile yok. Bunların olsa olsa pazarlık kızıştırması ya da seçim kanabileceklerin önüne ket koyma gibi amaçları olabilir.

Yazımızın amacı bahsi geçen bu konular değil. Madem bu seçime önem verenler ve pazarlık içinde olanlar var, bu durumda vatandaşlarımızın da beklentileri ve pazarlıkları olmalı.

Örneğin bu seçim “bazı meslek dalları” için fırsat seçimi olabilir. Arkeologlar, Jeoloji Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri bunlardan bazıları…

Şehrimiz Antalya’nın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına %80 zam yaptı. Bu zam, kime, neye göre hesaplandı, bilemiyoruz. Ancak ciddi bir zam… Vaatler sadece bunlarla da sınırlı değil. Öğrenciye burs, halk et, yurt, park, çiftçilere destek vb. devam ediyor. Vaatler arasında yok yok.

Ak Parti Büyükşehir adayı tarafından da açıklanan birçok proje ve verilen söz var. Yani benzer şekilde vaat enflasyonu var.

Sanki ülkemiz ekonomik bir darboğazdan geçmiyorcasına herkes kazanabilmek için söz üstüne söz veriyor. Sadece şehrimizde değil, Türkiye’nin her yerinde aynı durum yaşanıyor.

Şahsen ben de bazı meslek dallarına istihdam sağlanmasını diliyorum.

Anadolu coğrafyasında yerin altı ve üstü tarih fışkırıyor. Bu tarihi kaynaklara yeterli önemin gösterilmesi için arkeolog, tarihçi vb. meslek dallarından işe alım sözleri verilemez mi? Tabi ki verilen sözlerin tutulacağını düşünerek ifade ediyorum.

Arkeolojik alanlardan Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu denebilir. Olmadığı yerlerde var. Belediyeler en azından kendi bölgelerini daha iyi tanıtma şansına sahip olurlar. Selçuklu hanları, kervansarayları Vakıflar Bölge Müdürlükleri tarafından restore edildikten sonra ihale verilecek işletmeciler aranıyor. Bazılarının hayvan barınağı yapıldığını görmüştüm.

Özellikle kırsalda tarihi bir mekana gittiğimizde yapılar size siz onlara bakıyorsunuz. İki çift bilgi aktaracak kimseyi bulamıyoruz.

Ülkemizde tarım ile iç içe olmayan belediye yok. Ya kırsal alanı kapsayan yönetim bölgeleri var, ya da kırsal bölgelerle iletişimleri.

Tarım alanlarından geçirdikleri imar planları doğrudan ziraat mühendislerini ilgilendiriyor. Parklar, bahçeler, tarımsal atıklar, kompost tesisleri, toprak korunması, yetiştiricilik vb. birçok faaliyet var. Belediye başkanlarının çiftçilerin sorunları ile bire bir ilgilendiklerini biliyoruz. Neden ziraat mühendisleri etkin değil?

Bazı belediyelerde ziraat mühendislerine istihdam sağlanıyor ama yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sadece park ve bahçelere torpilli kişilerin alınmasıyla tarıma önem verilmiş olmuyor.

Her gün deprem olduğu/olacağıyla ilgili haberler okumaya devam ediyoruz. Öyle olunca belediye görev tanımları içerisinde yapılması gereken denetimlerde jeoloji mühendisi sayısı yeterli mi?

Velhasıl, madem bol keseden vaat yarışına girdik, seçimi kazanmak için her şeyi yapıyoruz, bazı meslek dallarına da istihdam olanakları, sözleri bekliyoruz.

Hatta KPSS sınavı ile en yüksek nota sahip olanları, mülakatsız, referanssız alacağınızı vaat ediniz. Varsın olsun, yine taşeron şirketler üzerinden sözleşmeli alınız. İnanın etkili bir kampanya olur.

Böyle bir talebin oluşabilmesi için meslek odalarına büyük iş düşüyor. Onların önemli bir kısmı da siyasilere göz kırpmakla meşgul olabilirler. Onları sizler harekete geçiriniz.

Kıymetli gençler ne duruyorsunuz, 31 Mart’tan sonra normal koşullar altında 4 yıl seçim yok. Hadi durmayınız, talep ediniz.

Loading

Previous Yeni Kavramlar Geliştiriyor mu, Akılları mı Karıştırıyor?
Next Avokadoda Yarma Aşı Nasıl Yapılır?